Trenger du elbillader?

Er du en av de som velger å lade elbilen fra eksisterende stikkontakt? Det kan nok oppleves som en lettvint løsning, men om man ser nærmere på fordelene ved å montere elbil-lader vil bildet bli et helt annet.

ACEL AS leverer trygg og rask lading!

Det er en klar vekst i antall elektriske biler på norske veger, og det kommer stadig flere modeller på markedet. For de som velger å investere i en el- eller hybridbil er det viktig å ha i bakhodet at det vil være en tryggere og bedre ladeopplevelse om man har montert en elbillader hjemme.

ACEL hjelper deg med både levering og montering av din nye elbillader.
Se kontaktskjema i bunnen av denne artikkelen

Vi monterer norsk kvalitet

Det norske selskapet Zaptec har nå lansert en liten, lekker og smart hjemmelader med navnet “Zaptec Go". Zaptec har lang erfaring med produksjon av robuste, trygge og effektive ladere til el- og hybridbiler. Zaptec Go er en lader som er liten i størrelse og kommer med 5 års garanti. I tillegg har laderen mange smarte funksjoner, blant annet at du har muligheter for å lade når strømmen er billigst. Det er heller ikke å forakte at den kommer i flere lekre farger og har et smakfullt design, som gjør at den enkelt kan passe inn på husets fasade. Laderen kommuniserer også mot internett via WIFI eller 4G, og man får enkelt oversikt i egen app på telefonen. På denne måten vil laderen også motta oppdateringer, og eventuelle nye funksjoner i tiden fremover.

Men hvorfor skal jeg kjøpe en lader når jeg bare kan lade på stikkontakten jeg allerede har? Les videre, så viser vi deg noen av fordelene.

Lader 10 ganger raskere

Ved å montere en Zaptec Go får man en godkjent hjemmelader som oppfyller sikkerhetskravene som gjelder, samtidig som man oppnår en effektivitet som gjør at det er inntil 10 ganger raskere å «fylle opp» bilen enn ved lading fra ordinær stikkontakt. Lading over stikkontakt er å anse som en nødløsning, og det er spesifikke krav som gjelder om det skal gjøres. Blant annet gjelder krav om maks størrelse på sikring, samt at ladekabler som kan plugges i vanlig stikkontakt er begrenset til en ladehastighet på ca 2kW. En Zaptec Go kan lade med inntil 22kW dersom det er kapasitet og den aktuelle bilen støtter dette.

Sikker lading

Med ny teknologi kommer alltid utfordringer som kan kreve andre typer tiltak enn man har hatt tidligere, og som eier av et elektrisk anlegg er man forpliktet til å sørge for at anlegget er egnet til bruken man utsetter det for. Skal man lade elbilen sin hjemme, er det egne krav som gjelder for dette. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har satt ned egne retningslinjer og anbefalinger for sikker lading av batteridrevne biler som er lik for både elbiler og hybridbiler. Deres klare anbefaling er at man bør montere egnet elbil-lader for å ivareta sikkerhet under lading. Det er blant annet for å hindre brannfare og overbelastning av det eksisterende elektriske anlegget i huset. Ved å montere en godkjent hjemmelader som Zaptec Go ivaretar man alle sikkerhetskrav, det er praktisk og gir mange fordeler i fremtiden med tanke på både miljø og i forhold til strømforbruk.

Med Zaptec Go har du alltid trygg og effektiv lading tilgjengelig mellom kjøreturene. Illustrasjonsfoto: Zaptec

En lader for alle biler

Zaptec Go kan lade alle ladbare kjøretøy, uansett om det er en Volvo eller Porsche, elbil eller hybridbil. Laderen følger samme standard som bilprodusentene følger. Det er dog store forskjeller på hvor mye strøm de forskjellige bilene kan ta imot, og om de kan lade énfase eller trefase. En Zaptec Go håndterer dette automatisk og blir ved hjelp av toveis kommunikasjon enig med bilen om hvor mye strøm man kan lade med. Så slipper du å tenke på om din neste bil passer til laderen eller ikke.

Kutt drivstoffkostnadene på hybridbilen

Eier man en hybridbil, er ofte målet at man skal kunne kjøre mest mulig på batterikapasiteten til bilen. Og har man riktig kjøremønster med en del småkjøring er det med mange hybridbiler i dag fullt mulig å kjøre kun på strøm i lengre perioder. Men det er da desto viktigere med rask og hyppig lading siden hybridbilene leveres med begrenset batterikapasitet. De fleste hybridbiler kan ta imot inntil 16A lading ved bruk av en hjemmelader, mens de normalt bare får halvparten av dette dersom de plugges i en stikkontakt. Dette kan omsettes til ladehastighet, så man lader altså hybriden dobbelt så raskt om man har fått installert en Zaptec Go hjemme. Da får man raskere fylt opp batteriet når bilen står parkert mellom ærendene, og man kan dermed få kjørt også neste tur 100% elektrisk.

ACEL AS leverer hele skalaen innen elbillading og har løsninger for både privat, borettslag, sameier og næringskunder.

Vil du ha trygg og rask lading? Ta kontakt i dag, Michel Teige er klar til å hjelpe deg!

Kontaktpersoner

Andre poster

ACEL Group har hatt en omfattende ombygging på Centurion del Atlantico for det argentinske rederiet Estremar S.A.U. Båten er ombygd ved Westcon Florø og ble overlevert 25. juni.

ACEL Group med datterselskap Haf Power Solutions (HAF) og ACEL AS er stolte av å kunngjøre en vellykket fullføring av et omfattende levetidsforlengelsen på fabrikktråleren Centurion Del Atlantico for det argentinske rederiet Estremar S.A.U. Fartøyet som opprinnelig er bygget i 1986 har gjennomgått betydelige oppgraderinger for å forbedre sin miljøytelse og operasjonelle effektivitet.

Les mer
Anleggsleder Elektro Landbasert Oppdrett

Landbasert oppdrett av fisk er Norges raskest voksende industri, og er et sterkt bidrag til en grønnere forretningsvirksomhet. ACEL har som ambisjon å være den klart beste leverandøren av elektro til dette markedet.

Les mer
ACEL Group kunngjør sterke økonomiske resultater og forventer kraftig vekst i årene som kommer.

ACEL Group rapporterer en omsetning i 2023 på 342,7 MNOK og en EBITDA på 32,6 MNOK.

Les mer
Vis flere poster