Smart oppgradering på NTNU

NTNU i Ålesund har fått et realt ansiktsløft og kan nå skilte med oppgradert byggautomasjons-anlegg samt ny, strømsparende belysning på hovedbygget.

ACEL har de siste to årene jobbet med elektrisk rehabilitering av bygningsmassen på hovedbygget til NTNU i Ålesund. Vi har stått for installasjonen av ny LED-belysning, installert lokal automasjon og satt opp varmestyring på radiatorene. ACEL har også utført tilkoblingen av teknisk anlegg på hovedbygget. Men hvilke fordeler gir denne rehabiliteringen for NTNU?

Energieffektivisering av bygget

Det finnes flere fordeler ved å skifte lyskildene man har i et bygg til LED-lys. Ved å skifte ut all eldre belysning til LED-belysning, har NTNU først og fremst fått en betydelig reduksjon av strømforbruket på hovedbygget. Noe som gagner økonomien så vel som miljøet. Teknologien bak LED er påvist å kunne gi en reduksjon av energiforbruket på hele 75% sammenlignet med eldre armaturer, og man kan oppnå en like stor reduksjon i CO2-utslipp. LED-armaturer er også mer robust enn eldre armaturer og serverer en mye høyere lyskvalitet.

(Saken fortsetter under bildet.)

Ved å ha skiftet lyskildene til LED-belysning, har NTNU gjort en endring som både er økonomisk smart og miljøbesparende.


Kontroll over forbruket

Lokal automasjon er noe som er smart å ha på store bygningsmasser som NTNU i Ålesund, først og fremst fordi det er med på å spare miljøet med tanke på unødvendig strømforbruk. Ved å ha installert et KNX-system på hovedbygget, får NTNU full kontroll og god overvåkning på strømforbruket. Lokal automasjon gir også enkel tilgang til å kunne tilpasse forbruket etter behov. Man får økt kontroll på anlegget fordi det er mer overvåket, og bygget blir derfor mye mer energieffektivt. Gjennom KNX-systemet får man også loggført strømforbruket på bygget, og man kan derfor tilpasse reguleringen av varme og ventilasjon basert på innsamlet data.

(Saken fortsetter under bildet.)

All KNX programmering på det tekniske anlegget ble utført av dyktige fagfolk i ACEL.


På det tekniske anlegget utførte vi all KNX programmering, tilkoblingen av brannspjeldsentral, ventilasjonsaggregat og varmesentralen på bygget. Vi gjorde også en ombygging av eksisterende automatikktavle og la opp et nettverk i alle underfordelingene med mikrokontrollere. Mikrokontrollerne er komponentene som samler inn data og styrer den lokale automasjonen på bygningsmassen.

Vi takker hovedentreprenør Hent AS for tilliten, og gratulerer NTNU i Ålesund med oppgraderingen!


Ønsker du å vite mer om hva vi kan hjelpe din bedrift med? Ta kontakt med Avdelingsleder Øistein Hauge eller Prosjektleder automasjon Stian Leikanger.

Kontaktpersoner

Andre poster

ACEL lander store kontrakter ved Ålesund Sjukehus

«I løpet av det siste året har ACEL AS inngått flere kontrakter ved Ålesund Sjukehus. Mye av dette har kommet til på grunn av ACEL sin brede kompetanse og dyktige medarbeidere. ACEL har over mange år vist god gjennomføringsevne på flere større utbygginger i vårt område og erfaringene vi har høstet tar vi nå med oss inn en spennende periode med arbeid på og ved Ålesund Sjukehus.» Øistein Hauge, Avdelingsleder for prosjektavdelingen.

Les mer
ACEL Gruppen inngår historisk dobbelkontrakt med Artec Aqua.

ACEL Gruppen er inne i en hektisk periode med høy aktivitet og sterk ordreinngang på tvers av hele konsernet. Vi er derfor stolte over å kunngjøre at akvakulturavdelingen vår nylig har sikret seg to viktige kontrakter innen sitt felt. Begge avtalene er inngått med Artec Aqua, og vi ser frem til å starte arbeidet på disse spennende prosjektene.

Les mer
Spilka og ACEL går sammen om pionerprosjekt i Ålesund

Spilka Building Solutions AS og ACEL AS har signert en svært viktig kontrakt som kan sette fart på arbeidet med energieffektivisering av både nybygg og eksisterende bygg.

Les mer
Vis flere poster