Haf Power Solutions fra ACEL Group er valgt som systemintegrator på Austral Odyssey ved Båtbygg AS i

Haf Power Solutions (HPS) i ACEL Group, er stolt over å kunngjøre at vi er valgt som systemintegrator av Båtbygg AS for et nytt og banebrytende prosjekt. 

Leveransen består av cLion Hybrid Power System med integrert cBull Energy Storage System. Dette muliggjør optimal drift av generatorene ved å absorbere effektvariasjoner med avansert batteriteknologi og resulterer i betydelig reduksjon av utslipp, drivstoffkostnader og vedlikehold, samtidig som systemets pålitelighet økes.

 cLion Hybrid Power System er et lettvint og høyeffektivt system som omfatter kraftomformere, AC-tavler, Li-Ion-batterier, elektriske generatorer, elektromotorer og automasjon. Systemet er optimalisert for å minimere energitap og sikre høy effektivitet. Ved å standardisere moduler i systemet, forenkles livssyklushåndteringen og sikrer lang og sikker drift av anlegget.

 Austral Fisheries er en av Australias største integrerte kommersielle fiskebedrifter. De er anerkjent for ansvarlige fiskepraksiser og deres kontinuerlige innsats for å opprettholde miljøvennlige og bærekraftige metoder.

Båten skal operere i de mest avsidesliggende og værharde hav på jorda. Da er det av størst viktighet at den beste skipsbyggerkompetansen i verden benyttes. 

 «Det er motiverende å være en del av dette prosjektet og bidra til byggingen av Austral Odyssey for et internasjonalt rederi. Dette initiativet, som prioriterer miljøvennlig teknologi og bærekraft, viser tydelig verdien av å investere i grønne løsninger. Vi er stolte av å samarbeide med Båtbygg og kunnelevere moderne teknologi som hjelper med å beskytte våre verdifulle havområder for fremtidige generasjoner.» sier Bengt-Olav Berntsen, CEO i HPS.

 «Båtbygg ser frem til å samarbeide med HPS på enda et prosjekt – denne gangen på nybygget Austral Odyssey til Austral Fisheries. HPS sin leveranse av moderne cLion Hybrid Power løsning bidrar til at fartøyet får en miljøvennlig-, sikker og kostnadseffektiv drift som er svært viktig i de farvannene fartøyet skal operere.» sier adm.dir. Kjell-Inge Sjåstad i Båtbygg.

 ACEL Group har hovedkontor i Ålesund og består av selskapene Haf Power Solutions AS, ACEL AS, ACEL Baltic UAB og har i dag til sammen ca 170 ansatte. Ved vårt hovedkontor i Ålesund, har vi avdelinger innen engineering, tavleproduksjon, marine installasjoner, maritim og offshore service worldwide, power systems, automasjon, elektroinstallasjon & service mot bolig- og næringsbygg. Gruppen har også serviceavdelinger i Ørskog og Fjord (Valldal).

Kontaktpersoner

Andre poster

Senioringeniør i ACEL.

ACEL opplever en sterkt økende etterspørsel fra marine nybygg, service og satser sterkt på landbasert oppdrett. Vi trenger en erfaren prosjektingeniør som vil bidra til grønn omstilling. ACEL er en ledende elektroentreprenør i den grønne omstillingen. I denne sentrale rollen vil du være med på å utvikle vår virksomhet og levere smarte, moderne og effektive løsninger til våre kunder.

Les mer
Prosjektleder Marine i ACEL.

ACEL opplever en sterkt økende etterspørsel fra marine nybygg, service og satser sterkt på landbasert oppdrett. ACEL er en ledende elektroentreprenør i den grønne omstillingen. I denne sentrale rollen vil du være med på å utvikle vår virksomhet og levere smarte, moderne og effektive løsninger til våre kunder.

Les mer
ACEL Group leverer omfattende prosjekt på Island Frontier

ACEL & HAF Power Solutions har fullført et omfattende livstidsprosjekt på Island Frontier i Gibraltar. Prosjektet inkluderte installasjon av et nytt IAS, PMS, F&G, ESD, CCTV, IPTV, ECR-konsoller, bryterutstyr og paneltjeneste, brannalarmsystem, ballastvannbehandlingssystem og nye thruster- og fremdriftsstasjoner. Leveransen omfattet utstyr, engineering, prosjektledelse og installasjon.

Les mer
Vis flere poster