Haf Power Solutions - et selskap i ACEL gruppen, leverer batteripakken til Oslofjordens første nullutslipp turistbåt!

Brim Explorer sin tredje båt er klar for sin offisielle jomfrutur på lørdag 11.02.23. Båten ble døpt MS Brisen. Haf Power Solutions har levert et egenutviklet batteri- og strømstyringssystem.

Helelektrisk opplevelse på Oslofjorden

Brim Explorer har lenge vært i front for å skape en grønnere turisme- og opplevelsesnæring til sjøs. Nå lanserer de Oslofjordens første turistbåt med null utslipp. Haf Power Solutions har utviklet et eget batteri- og strømstyringssystem og vært med på å utvikle en ny helelektrisk drivlinje med direktedrift uten gir. Dette gir Brisens passasjerer en lydløs og vibrasjonsfriopplevelse på sjøen. I tillegg gir den rederiet betydelige besparelser i utslipp og driftskostnader.  

Dåp av MS Brisen på lørdag 11.02.23. Photo Lars-Martin Krohn-Dale.

Leveransen fra Haf Power Solutions øker driftssikkerheten, optimaliserer kraftsystemet, bidrar til å redusere klimagasser og gir betydelige vektbesparelser for ytterligere energieffektivitet. Systemet er egenutviklet og kontrolleres fra kontrollstolen i styrhuset.

“Med «MS Brisen» tar vi steget videre. Vi bruker Automotiv teknologi i marine applikasjoner for å øke driftssikkerheten og bruksområdetfor elektriske fartøy, samtidig som vi gjør den totale løsningen mer kostnadseffektiv”, sier Bengt Olav Berntsen, CEO i Haf Power Solutions.

MS Brisen blir utstyrt med en batterikapasitet på 800 kWh, noe som tilsvarer batteristørrelsen fra rundt 10 Tesla-biler. Dette gjør at Brisen kan operere hele dagen helt uten lyd og utslipp før det er behov for å ladebatteriene.

“Vi valgte Haf Power Solutions nettopp fordi de ønsket å være med på et utviklingsløp for å flytte grensene forelektrisk fremdrift på havet. Med Brisen har vi sammen snudd på hver stein for å finne lettere og bedre komponenter og løsninger. I samarbeid mellom leverandørene og verftet oppnår vi målet om å seile uten gir, og introduserer en helt ny drivlinje med direkte elektrisk drift på akslingen og en smartere styring av powerelektronikken ombord. Dette ville ikke vært mulig uten den kompetansen Haf Power Solutions sitter på”, sier Espen Larsen-Hakkebo, Teknisk sjef i Brim Explorer.

MS Brisen kan seile med opptil 146 passasjerer og skal tilby Silent OsloFjord Cruise, fjordyoga, middagsturer og charter i Oslofjordenhele året.

MS Brisen i Oslofjord. Photo Brim Explorer

Kontaktpersoner

No items found.

Andre poster

Haf Power Solutions fra ACEL Group er valgt som systemintegrator på Austral Odyssey ved Båtbygg AS i

Haf Power Solutions (HPS) i ACEL Group, er stolt over å kunngjøre at vi er valgt som systemintegrator av Båtbygg AS for et nytt og banebrytende prosjekt. 

Les mer
Helge Hammer går av med pensjon etter 51 år som tavlemontør

Vi ønsker å hedre og gratulere vår kjære kollega, Helge Hammer, som i juni gikk av med pensjon etter en lang og imponerende karriere hos oss siden august 1972.

Les mer
ACEL har blitt tildelt en stor kontrakt fra Fiskerstrand Verft for ombygging av fergeprosjektet Astron W.

Oppgraderingen av Astron W. er omfattende og inkluderer en helt ny hybrid kraftoverføringsløsning med diesel-mekanisk/-elektrisk PTO/PTH-løsning levert av Haf Power Systems AS (HPS), et ACEL-datterselskap. I tillegg til nytt integrert alarmsystem, LED-lysoppgradering, fler-volt landstrømtilkobling, et nytt skipdatanettverk, CCTV og en komplett elektrisk installasjon for nye mannskapskabiner, overnattingsområder og maskinrom i forlengelsen av skipet. Dette inkluderer også oppgradering av brannalarmsystemet.

Les mer
Vis flere poster