ACEL har blitt tildelt en stor kontrakt fra Fiskerstrand Verft for ombygging av fergeprosjektet Astron W.

Oppgraderingen av Astron W. er omfattende og inkluderer en helt ny hybrid kraftoverføringsløsning med diesel-mekanisk/-elektrisk PTO/PTH-løsning levert av Haf Power Systems AS (HPS), et ACEL-datterselskap. I tillegg til nytt integrert alarmsystem, LED-lysoppgradering, fler-volt landstrømtilkobling, et nytt skipdatanettverk, CCTV og en komplett elektrisk installasjon for nye mannskapskabiner, overnattingsområder og maskinrom i forlengelsen av skipet. Dette inkluderer også oppgradering av brannalarmsystemet.

ACEL har blitt tildelt en stor kontrakt fra Fiskerstrand Verft for ombygging av fergeprosjektet Astron W. – tidligere kjent som MF Kvernsund.

 

Dette blir det tredje skipet for det kanadiske rederiet Labrador Marine Inc. med elektriske oppgraderinger levert av ACEL, i godt samarbeid med Fiskerstrand Verft. Tidligere har ACEL også blitt valgt til å utføre elektrisk arbeid på de to andre skipene Kamutik W (tidligere Hiiumaa) og Qajak W (tidligere Grete), som fikk oppgraderinger hos Fiskerstrand Verft i 2018/2019.

 

“Etter å ha bestemt oss for å kjøpe Kvernsund i september, tok vi umiddelbart kontakt med Fiskerstrand Verft for å begynne samtalen om en omfattende ombygging som skulle passe våre krav til å tilby et effektivt og markedsførbart skip under kanadisk flagg. Tilfredsheten og påliteligheten vi opplevde under den forrige ombyggingen og driften av Saaremaa-skipene førte oss utvilsomt tilbake. Vi har full tillit til ACELs forpliktelse til å oppfylle vår visjon om en selvstendig, ren maritim transportløsning,” sier kaptein Austin Daley, General Manager Labrador Marine Inc.

 

Oppgraderingen av Astron W. er omfattende og inkluderer en helt ny hybrid kraftoverføringsløsning med diesel-mekanisk/-elektrisk PTO/PTH-løsning levert av Haf Power Systems AS (HPS), et ACEL-datterselskap. I tillegg til nytt integrert alarmsystem, LED-lysoppgradering, fler-voltlandstrømtilkobling, et nytt skipdatanettverk, CCTV og en komplett elektrisk installasjon for nye mannskapskabiner, overnattingsområder og maskinrom i forlengelsen av skipet. Dette inkluderer også oppgradering av brannalarmsystemet.

 

I tillegg vil ACEL/HPS levere og installere et komplettbatterisystem i henhold til DNV Battery Safety-notasjonen.

 

PTO-systemer er en effektiv løsning for å redusere drivstofforbruk og utslipp i den maritime sektoren. En slik løsning er en integrert løsning som bruker hovedmotorens kraft til å drive skipets generatorer og andre installasjoner, i stedet for å la hovedmotoren gå tomgang. Dette gir en betydelig reduksjon i drivstofforbruk, støy og utslipp samtidig som det gir en mer effektiv drift av skipet.

 

PTH vil gi et redundant kraftsystem for en tryggere drift og transport av fergepassasjerer.

 

"Vi er stolte over å ha blitt valgt av Fiskerstrand Verft for dette omfattende prosjektet på MF Kvernsund. Vårt pågående samarbeid med Fiskerstrand Verft gir oss muligheten til å demonstrere vår ekspertise og evne til å levere høykvalitetsprosjekter innen maritim elektro," sier Stig Skrede, avdelingsleder for Marine i ACEL AS. Han har lang erfaring som prosjektleder og har vært involvert i mange nybygg og oppgraderinger av batteriferger i selskapet.

 

ACEL AS er en ledende leverandør av elektriske tjenester og har utviklet teknisk og faglig ekspertise innen installasjon, ingeniørtjenester, konvertering og service av elektriske systemer om bord på skip og offshoreinstallasjoner.

 

Haf Power Solutions er en systemintegrator i ACEL-gruppen og spesialiserer seg på elektriske hybridsystemer for skip. De utvikler systemer med høy feiltoleranse og alternative driftsmoduser. Selskapet bruker standard industrielle komponenter med tilpasset og proprietær programvare for å forbedre energieffektiviteten, redusere driftskostnadene og karbonfotavtrykket i skipsindustrien.

 

 

Foto: f.v.: Kaptein Austin Daley: General Manager LabradorMarine Inc., Vegard Lunde Olsen, ACEL: formann på Astron W., Guttorm Olsen,ACEL: anleggsleder Fiskerstrand Verft

Kontaktpersoner

Andre poster

Senioringeniør i ACEL.

ACEL opplever en sterkt økende etterspørsel fra marine nybygg, service og satser sterkt på landbasert oppdrett. Vi trenger en erfaren prosjektingeniør som vil bidra til grønn omstilling. ACEL er en ledende elektroentreprenør i den grønne omstillingen. I denne sentrale rollen vil du være med på å utvikle vår virksomhet og levere smarte, moderne og effektive løsninger til våre kunder.

Les mer
Prosjektleder Marine i ACEL.

ACEL opplever en sterkt økende etterspørsel fra marine nybygg, service og satser sterkt på landbasert oppdrett. ACEL er en ledende elektroentreprenør i den grønne omstillingen. I denne sentrale rollen vil du være med på å utvikle vår virksomhet og levere smarte, moderne og effektive løsninger til våre kunder.

Les mer
ACEL Group leverer omfattende prosjekt på Island Frontier

ACEL & HAF Power Solutions har fullført et omfattende livstidsprosjekt på Island Frontier i Gibraltar. Prosjektet inkluderte installasjon av et nytt IAS, PMS, F&G, ESD, CCTV, IPTV, ECR-konsoller, bryterutstyr og paneltjeneste, brannalarmsystem, ballastvannbehandlingssystem og nye thruster- og fremdriftsstasjoner. Leveransen omfattet utstyr, engineering, prosjektledelse og installasjon.

Les mer
Vis flere poster