ACEL gruppen fortsetter veksten

Verdensrekord i ombygging til hybridferge, ny ledelse og ambisiøse mål for vekst

Malangen fremskyndet og overlevert på under 2 måneder.

ACEL Gruppen (ACEL AS og  Haf Power Solutions AS) sørget for suksessfull ombygning fra fossil drift til hybriddrift på 2 måneder. Denne leveransen omtales som en verdensrekord i sitt slag og vi er utrolig stolte av å kunne arbeide sammen med pålitelige og dyktige underleverandører som Corvus Energy, The Switch blant andre.

Ny administrerende direktør i ACEL AS

Anders Vedlog blir ny daglig leder i selskapet, og tiltrer stillingen allerede 1. Januar 2023. Anders har ledet avdelingen Marine i ACEL, og vært 13 år i selskapet. Anders har svært ambisiøse planer for Acel fremover, og bærekraft vil være en sentral del av strategien. 

Vedlog overttar jobben etter Klaus Kjerstad som har sagt opp sin stilling i ACEL AS etter 22 år i selskapet. Styret og selskapets eiere uttrykker stor takknemlighet for den jobben Klaus har gjort, og for det han har fått til som leder i selskapet.

Ny styreleder i ACEL AS

Nils H Thommessen overtar som styreleder i selskapet etter Eystein Krohn-Dale. Nils har omfattende erfaring som forretningsadvokat, leder, investor og rådgiver innenfor bærekraft, transaksjoner og verdibasert ledelse. Krohn-Dale fortsetter som styremedlem.

Ny leder HR & Kommunikasjon

Vi vokser, og vi merker et øket behov for både oppfølging av våre svært flinke fagfolk og for økt kommunikasjon internt og eksternt. Vi oppretter derfor en ny stilling som leder for HR & Kommunikasjon. 

Lars-Martin Krohn-Dale tiltrer i stillingen 1. februar.

Ny avdeling og leder ACEL Onshore Aqua 

ACEL har posisjonert seg sterkt i markedet for landbasert oppdrett, en av landets raskeste voksende bransjer. Vår ambisjon er at ACEL AS skal bli landets sterkeste elektro-aktør i dette segmentet. 

Vi har besluttet å opprette en egen avdeling for å lede satsingen vår. Avdelingen vil bli ledet av Ardian Preteni.  

Ardian Preteni har gjort en svært imponerende innsats innnenfor segmentet siden han begynte som lærling i 2009.

Kontaktpersoner

Andre poster

Haf Power Solutions fra ACEL Group er valgt som systemintegrator på Austral Odyssey ved Båtbygg AS i

Haf Power Solutions (HPS) i ACEL Group, er stolt over å kunngjøre at vi er valgt som systemintegrator av Båtbygg AS for et nytt og banebrytende prosjekt. 

Les mer
Helge Hammer går av med pensjon etter 51 år som tavlemontør

Vi ønsker å hedre og gratulere vår kjære kollega, Helge Hammer, som i juni gikk av med pensjon etter en lang og imponerende karriere hos oss siden august 1972.

Les mer
ACEL har blitt tildelt en stor kontrakt fra Fiskerstrand Verft for ombygging av fergeprosjektet Astron W.

Oppgraderingen av Astron W. er omfattende og inkluderer en helt ny hybrid kraftoverføringsløsning med diesel-mekanisk/-elektrisk PTO/PTH-løsning levert av Haf Power Systems AS (HPS), et ACEL-datterselskap. I tillegg til nytt integrert alarmsystem, LED-lysoppgradering, fler-volt landstrømtilkobling, et nytt skipdatanettverk, CCTV og en komplett elektrisk installasjon for nye mannskapskabiner, overnattingsområder og maskinrom i forlengelsen av skipet. Dette inkluderer også oppgradering av brannalarmsystemet.

Les mer
Vis flere poster