ACEL Group leverer omfattende prosjekt på Island Frontier

ACEL & HAF Power Solutions har fullført et omfattende livstidsprosjekt på Island Frontier i Gibraltar. Prosjektet inkluderte installasjon av et nytt IAS, PMS, F&G, ESD, CCTV, IPTV, ECR-konsoller, bryterutstyr og paneltjeneste, brannalarmsystem, ballastvannbehandlingssystem og nye thruster- og fremdriftsstasjoner. Leveransen omfattet utstyr, engineering, prosjektledelse og installasjon.

"ACEL har et langvarig samarbeid med Island Offshore, og vi er stolte av å bli valgt som deres partner for dette prosjektet også. Vår ekspertise og erfaring med deres fartøy og mannskap bidro til å sikre en vellykket installasjon og oppgradering av Island Frontier", sier salgssjef Marius Granlien.

Ved å erstatte alle de foreldede fremdrifts- og thruster-stasjonene med nye enheter levert av HAF Power Solutions, vil fartøyet ha mange års problemfri drift for fartøyet. Stasjonene er av en enkelt type. Drevet fra de eksisterende forsyningene og bruker de allerede eksisterende motorene for å redusere kostnader og integrasjonsinnsats.

"Dette prosjektet gir også en mulighet for ACEL AS å utvide sin tilstedeværelse i retrofit-markedet. Det er en klar trend mot å i nvestere i modifikasjoner og vedlikehold av eksisterende fartøy i stedet for nybygg, og vi er glade for å få muligheten til å bidra til bærekraftig utvikling av marine- og offshoreindustrien", sier Marine Service Department Manager Gunnar Ytterland.

"Det har vært en glede å jobbe med ACEL-teamet under dette prosjektet, og engineering, installasjon og igangkjøring har blitt gjort på en imponerende måte. Fartøyet er nå på vei for å starte sin første dykkeoperasjon etter oppgraderingen, og vi er trygge på at oppgraderingene vil sikre drift av Island Frontier i mange år fremover." Ship Manager LWI på Island Offshore, Roy Viggo Fjørtoft

ACEL AS er en ledende leverandør av elektriske tjenester og har utviklet både teknisk og faglig kompetanse innen installasjon, engineering, retrofitting og service av elektriske systemer om bord på skip og offshore-installasjoner. Vi ser frem til å fortsette vårt samarbeid med Island Offshore og tilby våre tjenester til andre selskaper som ønsker å oppgradere og vedlikeholde eksisterende fartøy og installasjoner.

ACEL Group har hovedkontor i Ålesund og består av selskapene Haf Power Solutions AS, ACELAS, ACEL Baltic UAB, totalt 170 ansatte. På vårt hovedkontor i Ålesund har vi avdelinger innen engineering, panel produksjon, marine installasjoner, maritim og offshore service over hele verden, kraftsystemer, automasjon, elektrisk installasjon og service for boliger og næringsbygg. Gruppen har også serviceavdelinger i Ørskog og Fjord (Valldal).

Kontaktpersoner

Andre poster

Senioringeniør i ACEL.

ACEL opplever en sterkt økende etterspørsel fra marine nybygg, service og satser sterkt på landbasert oppdrett. Vi trenger en erfaren prosjektingeniør som vil bidra til grønn omstilling. ACEL er en ledende elektroentreprenør i den grønne omstillingen. I denne sentrale rollen vil du være med på å utvikle vår virksomhet og levere smarte, moderne og effektive løsninger til våre kunder.

Les mer
Prosjektleder Marine i ACEL.

ACEL opplever en sterkt økende etterspørsel fra marine nybygg, service og satser sterkt på landbasert oppdrett. ACEL er en ledende elektroentreprenør i den grønne omstillingen. I denne sentrale rollen vil du være med på å utvikle vår virksomhet og levere smarte, moderne og effektive løsninger til våre kunder.

Les mer
ACEL er et ledende selskap innen den grønne omstillingen. Vi vokser og ansetter en prosjektleder til vår prosjektavdeling på land. Er det du?

ACEL opplever en sterkt økende etterspørsel. Vi trenger en erfaren prosjektleder som vil bidra til grønn omstilling. ACEL er en ledende elektroentreprenør i den grønne omstillingen. I denne sentrale rollen vil du være med på å utvikle vår virksomhet og levere smarte, moderne og effektive løsninger til våre kunder.

Les mer
Vis flere poster